| Mūsu banneris |  
  | 
 
Mēs būsim pagodināti, ja paņemsi musu banneri savai lapai. 
  
 
 
   
 
 
  |   |  
  |  
  
| Mūsu apmaklētājs |  
  | 
 
Laipni lūdzam, Viesis
  
 
  |   |  
  |  
  
 | 
  |  |   |  
 | 
 
Ierakstu skaits kategorijā: 3 Parādītie ieraksti: 1-3 | 
 | 
 
 
 
Šķirot pēc:  
Datums  ·  
Nosaukums  ·  
Reitings  ·  
Komentāri  ·  
Skatījumi  
			
Pašdarinātā degvīna izgatavošanas tehnoloģijas  Lai iegūtu labu degvīnu, brāgu sāka raudzēt vecā Mēnesī, bet destilēt jebkurā laikā, izņemot jaunu Mēnesi ©   Pašdarināts degvīna tipa dzēriens - kandža ir alhaholu saturošu šķidrumu pārtvaices produkts.  
 Kandžas darināšana Krievijā īpaši izplatījās jau 15.-16gadsimtā.Nedaudz
 vēlāk krievu muižnieki šo māku ieveda ari Latvijā.Tomēr šķiet, ka vieni
 no pirmajiem latviešu valoda iespiestie šā procesa plašāki apraksti un 
destilēšanas aparātu attēli ievietoti 1904. gadā Vecmīlgravī dibinātās 
pretalhahola biedrības "Ziemeļblāzma" izdevumos.   Pretalhahola 
biedrības "Ziemeļblāzma" 20.gasimta sākima izdotajā grāmatā "Dzidrais 
avots, Lasāmā grāmata atturības veicināšanai skolā un mājā"   rakstīts:    |  
 
 
  Lai pašreizējās krīzes laikā nevajadzētu indēties ar nezināmas izcelsmes spirta «krutkām», ieteicam, kā pašiem mājas apstākļos tikt pie laba dzēriena, saucamās «Dzimtenes».
  Pirmām kārtām, vajag iegādāties destilējamo aparātu, un tad tik jāsāk gādāt izejvielas.
  Te dažas receptes, lai varētu pagatavot vienu litru dzēriena. Raudzēšanai jāņem tikai stikla vai emaljēts trauks.
  Pirmais un visvienkāršākais paņēmiens ir; 1 kg cukura, 1 paciņa maizes rauga un 0,5 kg sausā maizes kvasa. Raudzēšanas laiks atkarīgs no temperatūras, apmēram 8–12 dienas.
 
 - Cukura degvins
 - Medus degvins
 - Karameļu degvins
 - Kartupeļu cietes degvins
 - Kartupeļu degvins
 - Risu degvins
 - Ābolu degvins
 - Pilādžu degvins
 - Degvins no tomātu pastas
 - Ķirbju degvins
 - Dagvins no ātri raudzējamas brāgas
 
  |  
  
 |  |  
  |  |   |  
 
 | 
  
| Statistika |  
  | 
 Kopā Online: 1  Viesi: 1  Lietotāji: 0  |   |  
  |  
 
 |