|  Pašdarinātā degvīna izgatavošanas tehnoloģijas   Lai iegūtu labu degvīnu, brāgu sāka raudzēt vecā Mēnesī, bet destilēt jebkurā laikā, izņemot jaunu Mēnesi ©   Pašdarināts degvīna tipa dzēriens - kandža ir alhaholu saturošu šķidrumu pārtvaices produkts.  
 Kandžas darināšana Krievijā īpaši izplatījās jau 15.-16gadsimtā.Nedaudz
 vēlāk krievu muižnieki šo māku ieveda ari Latvijā.Tomēr šķiet, ka vieni
 no pirmajiem latviešu valoda iespiestie šā procesa plašāki apraksti un 
destilēšanas aparātu attēli ievietoti 1904. gadā Vecmīlgravī dibinātās 
pretalhahola biedrības "Ziemeļblāzma" izdevumos.   Pretalhahola 
biedrības "Ziemeļblāzma" 20.gasimta sākima izdotajā grāmatā "Dzidrais 
avots, Lasāmā grāmata atturības veicināšanai skolā un mājā"   rakstīts: 
  Caur
 rūgšanu tiek cukuru saturoši šķidrumi pārvērsti alhaholiskos.Šādai 
pārveidošanai tomēr ir zināmas robežas. Šķidrums var būt ļoti bagāts ar 
cukura vielām, rūgšana tomēr mitējas, jo alhahols iztaisa no visa 
šķidruma 16%, kaut arī būtu vēl ļoti daudz cukura jāraudzē. 16% alhahola
 ir diezgan, lai nonāvētu rauga sēnītes, kuras cukuru pārstrādā. No 
dienvidus vīnogām, kuras saldākas par mūsu vīnogām, dabū vīnu ar ļoti 
lielu alhahola daudzumu. Šis stiprais vīns pie tam ir ļoti salds, jo 
viņā ir ļoti daudz neizraudzēta cukura. Ja nu gribetu kādu šķidrumu 
dabūt stiprāku par 16% alhahola, tad vajag alhaholiskā šķidrumā ūdeni no
 alhahola šķirt. Šī šķiršana ir viegli iespējama, kaut gan šie arī nav 
viens no otra tā izšķirami kā pupas no zirņiem. Alhahols pie 78 grādiem 
siltuma pārvēršas garaiņos un aizlido projām. Ūdens tik pie 100 grādiem 
sāk vārīties. Ja vīns tiek stipri sakarsēts, karstums aizdzen alhaholu 
un kas pāri paliekas ir galvenā kārtā ūdens. Kad šo bēgli grib dabūt, 
tad vajag viņu noķert tad, kad viņš grib bēgt.  Veči!
 Kādi fūzeļtrauki? Kādi zilie graudiņi, vairākkārtēja destilācija, 
pervačoka grādi, un padomjlaika receptes receptes? Tas viss ir vēsturē!  
 Palasiet internetā par rektifikācijas kolonnām. Pats tādu sev uzlodēju!
 Ideja tāda, ka šajā kolonnā spirts destilējas vairākas reizes pie viena
 destilēšanas pasākuma. Ārā nāk 92 % spirts! Termometrs vajadzīgs tikai 
tāpēc, lai zinātu kad jāsāk tecināt, un kad jābeidz. Tiklīdz temperatūra
 sāk celties (uz beigām), un spirta saturs nokrītas uz apm 85 %, tā 
slēdzam nost. To visu atšķaidam ar destilētu ūdeni, izlaižam caur aktīvo
 ogli (lai garša maigāka) un manta exelenta!   Brāgas recepte!   
Aizmirstam visu to čakaru ar iesaliem, graudiem, kartupeļiem, un maizes 
raugiem! Maizes raugs ir maizei! Tas nesaražos gana daudz spirta. Arī 
piegarša kandžai nebūs jauka.   Tātad pērkam šim pasākumam speciāli 
paredzētu raugu, ar visiem vitamīniem un piedevām. 8 kg cukura, 21 litru
 ūdens, un pēc piecām dienām mums ir brāga ar apm. 18-20 % spirta 
saturu! Un tas ir apm 4l 92% spirta! Tātad apm. 18 pudeles degvīna 0,5l 
tilpumā!   Ir nopērkamas arī dažādas piedevas - viskijs, džins, konjaks, un ko vien sirds vēlas! 
   Savu aparātu taisīju apm. pēc šādas shēmas! Tiešām iesaku! 
 
  
  
 Smalkāk par to stobru ir te: http://bedrerec.blogspot.com/2009/10/kandzas-aparats_30.html
  
		
	  |