ORT*OFIX

Vietnes izvēlne
Ieejas forma

Sadaļas kategorijas
Mani raksti [3]
Mūsu banneris
Mēs būsim pagodināti, ja paņemsi musu banneri savai lapai.

Interesantas lietas



Mūsu apmaklētājs

Laipni lūdzam, Viesis


Galvenie » Raksti » Mani raksti

Citas lietas par kandžu
 Pašdarinātā degvīna izgatavošanas tehnoloģijas

Lai iegūtu labu degvīnu, brāgu sāka raudzēt vecā Mēnesī, bet destilēt jebkurā laikā, izņemot jaunu Mēnesi ©

Pašdarināts degvīna tipa dzēriens - kandža ir alhaholu saturošu šķidrumu pārtvaices produkts.
Kandžas darināšana Krievijā īpaši izplatījās jau 15.-16gadsimtā.Nedaudz vēlāk krievu muižnieki šo māku ieveda ari Latvijā.Tomēr šķiet, ka vieni no pirmajiem latviešu valoda iespiestie šā procesa plašāki apraksti un destilēšanas aparātu attēli ievietoti 1904. gadā Vecmīlgravī dibinātās pretalhahola biedrības "Ziemeļblāzma" izdevumos.
Pretalhahola biedrības "Ziemeļblāzma" 20.gasimta sākima izdotajā grāmatā "Dzidrais avots, Lasāmā grāmata atturības veicināšanai skolā un mājā" rakstīts:

Caur rūgšanu tiek cukuru saturoši šķidrumi pārvērsti alhaholiskos.Šādai pārveidošanai tomēr ir zināmas robežas. Šķidrums var būt ļoti bagāts ar cukura vielām, rūgšana tomēr mitējas, jo alhahols iztaisa no visa šķidruma 16%, kaut arī būtu vēl ļoti daudz cukura jāraudzē. 16% alhahola ir diezgan, lai nonāvētu rauga sēnītes, kuras cukuru pārstrādā. No dienvidus vīnogām, kuras saldākas par mūsu vīnogām, dabū vīnu ar ļoti lielu alhahola daudzumu. Šis stiprais vīns pie tam ir ļoti salds, jo viņā ir ļoti daudz neizraudzēta cukura. Ja nu gribetu kādu šķidrumu dabūt stiprāku par 16% alhahola, tad vajag alhaholiskā šķidrumā ūdeni no alhahola šķirt. Šī šķiršana ir viegli iespējama, kaut gan šie arī nav viens no otra tā izšķirami kā pupas no zirņiem. Alhahols pie 78 grādiem siltuma pārvēršas garaiņos un aizlido projām. Ūdens tik pie 100 grādiem sāk vārīties. Ja vīns tiek stipri sakarsēts, karstums aizdzen alhaholu un kas pāri paliekas ir galvenā kārtā ūdens. Kad šo bēgli grib dabūt, tad vajag viņu noķert tad, kad viņš grib bēgt.


Veči! Kādi fūzeļtrauki? Kādi zilie graudiņi, vairākkārtēja destilācija, pervačoka grādi, un padomjlaika receptes receptes? Tas viss ir vēsturē!
Palasiet internetā par rektifikācijas kolonnām. Pats tādu sev uzlodēju! Ideja tāda, ka šajā kolonnā spirts destilējas vairākas reizes pie viena destilēšanas pasākuma. Ārā nāk 92 % spirts! Termometrs vajadzīgs tikai tāpēc, lai zinātu kad jāsāk tecināt, un kad jābeidz. Tiklīdz temperatūra sāk celties (uz beigām), un spirta saturs nokrītas uz apm 85 %, tā slēdzam nost. To visu atšķaidam ar destilētu ūdeni, izlaižam caur aktīvo ogli (lai garša maigāka) un manta exelenta!
Brāgas recepte!
Aizmirstam visu to čakaru ar iesaliem, graudiem, kartupeļiem, un maizes raugiem! Maizes raugs ir maizei! Tas nesaražos gana daudz spirta. Arī piegarša kandžai nebūs jauka.
Tātad pērkam šim pasākumam speciāli paredzētu raugu, ar visiem vitamīniem un piedevām. 8 kg cukura, 21 litru ūdens, un pēc piecām dienām mums ir brāga ar apm. 18-20 % spirta saturu! Un tas ir apm 4l 92% spirta! Tātad apm. 18 pudeles degvīna 0,5l tilpumā!
Ir nopērkamas arī dažādas piedevas - viskijs, džins, konjaks, un ko vien sirds vēlas!

Savu aparātu taisīju apm. pēc šādas shēmas! Tiešām iesaku!

Smalkāk par to stobru ir te: http://bedrerec.blogspot.com/2009/10/kandzas-aparats_30.html

Kategorija: Mani raksti | Pievienoja: digital (28.11.2013)
Skatījumu skaits: 2523 | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0

Līdzīgi materiāli





Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]

Vietnes draugi


Все для веб мастера
Soft-new, Фильмы, Soft, Games, Музыка Web-мастер !!
Всё для вебмастера


ТОП рейтинг лучших сайтов
MEGA-ToP-ТОП раскрутка раскрутка сайтов.
Google-Add.com - Открытый Каталог Сайтов


Graffiti Decorations® Studio ™ Site Promoter
Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0
Privāta mājas lapa © 2013-2024
Sveicināti, viesi!
Ja Jūs redziet šo ziņojumu, tātad Jūs neesiet veicis reģistrāciju. Reģistrējaties vai autorizējaties.
@ ort administrācija
\Ieteikt